Østre Hageby

Base Property og Ineo Eiendom har utviklet et flott boligprosjekt på 66 enheter i en kombinasjon av rekkehus og leiligheter på Storhaug i Stavanger. Prosjektet har en spennende og moderne arkitektur. Parkering er lagt i kjeller under boligene som gjør at gatene er bilfrie. Østre Hagebys grønne profil er ikke tilfeldig. Hagebyen er integrert i et område som er svært rikt på natur og frodighet. Fra Hagebyen kan du følge turstien, eller aksen, forbi kolonihagen og ned til Storhaugs kyststripe – som snor seg elegant mellom svaberg, skog og lune viker. Samtidig så sentralt. Det er i grunnen ikke så mye å dvele over – Østre Hageby har alt.

De solorienterte boligene er vendt mot mektige Ryfylke og fredelige Ramsvig kolonihage, og er omkranset av turstier som bugner av ville bær og blomster på sommerstid. Hagebyen er bygget i hovedsak i tre, som kler den spenstige og nytenkende arkitekturen – og fletter seg inn i grøntdraget og danner skjermede uterom. Ved hjelp av knekk i husrekkene og takenes karakteristiske former, tilpasser husrekkene seg til omgivelsene og tilfører området romslighet og plassfølelse. Det er god avstand mellom rekkene.

Grøntområder med lekeplasser, familiegårdsrom og miljøgater inviterer til lek. Østre Hageby er selvfølgelig bilfritt, med parkeringskjeller som har nedkjøring i ytterkant. Det er svært kort gåavstand til tre barnehager, idrettshall med ballbane og klatrevegger, kunstgressbaner på Midjord og klassiske Nylund skole som ligger knappe 500 meter unna. Østre Hageby er tegnet av Eder Biesel Arkitekter, utbyggere er Ineo Eiendom og Base Property.

 

Nøkkeldata

Sted:

Storhaug, Stavanger

Byggtype:

Bolig

Arkitekt:

Eder Biesel

Prosjektpartner:

Ineo Eiendom

Antall boliger:

66 boenheter