Kjære beboere i Ledaal Park!

Tirsdag 20. oktober klokken 19. gjenåpner vi offisielt ærverdige og sagnomsuste Festsalen. Sist det var åpning var 26. september 1952, da kong Haakon VII erklærte Hermetikkfagskolen for åpnet.

Samtidig åpner Magne Furuholmen salgsutstillingen «Breathe gently» med skulpturer, malerier og grafikk der dere beboere er invitert til en eksklusiv forhåndsvisning (ingen av kunstverkene vil være reserverte).

Det blir litt i glasset – og litt å bite i.

Vi er avhengig av å vite hvor mange og hvem som kommer, vennligst fyll ut skjemaet lenger nede på siden.

På grunn av begrenset plass ber vi om at det kommer maks to beboere per leilighet, vennligst fyll ut navnene på begge.

Vi legger til rette for smitteverntiltak – husk énmetersregelen!

Vi ber om tilbakemelding innen fredag 16. oktober på hvem som kommer – eller før.

Vel møtt!

Foto: Nina Djerff

Kurator Åse Kamilla S. Aslaksen omtaler Magne Furholmen slik:

Furuholmen (f. 1962) er aktør på en rekke kulturelle arenaer, med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Han debuterte som billedkunstner i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i bl.a. Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing.

Som kunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker og i de senere år som skulptør.

Furuholmen har åpnet opp for et nyansert spill dominert av en vital palett. Som betrakter kan du bli truffet umiddelbart av fargeflatene og la deg bli forført. Fargekomposisjonene og flere av bokstavenes oppløste former skaper et abstrakt univers, men kunstneren har lagt ved noen holdepunkter gjennom gjenkjennelige bokstavformer som inviterer til oppdagelsen av ord i poetiske linjer og absurde utsagn.

De fire nye tresnittene henter sine titler fra den grensesprengende novellen «Tlön, Uqbar, Orbis, Tertius», skrevet av den argentinske forfatteren Jorge Luis Borges (1899-1986) i 1940. Bokens handling er lagt til en imaginær verden der den dominerende trosretning er en subjektiv idealisme, og språket er helt uten substantiver – en sosial og litterær finurlighet som tydeligvis har appellert til Furuholmens måte å nærme seg både verden og språket på.

Gjennom sitt kunstnerskap har Furuholmen jevnlig eksperimentert med ulike teknikker både innenfor grafikk og skulptur. Utforskningen av materialets egenskaper er tydelig tilstede blant annet i flere av arbeidene.

Her er noen av verkene som stilles ut (klikk for større bilde).