Kjære kontakter og samarbeidspartnere!

Tirsdag 20. oktober gjenåpner vi ærverdige og sagnomsuste Festsalen. Sist det var åpning var 26. september 1952, da kong Haakon VII erklærte Hermetikkfagskolen for åpnet.

Samtidig åpner Magne Furuholmen salgsutstillingen «Breathe gently» med skulpturer, malerier og grafikk. Dagen etter, onsdag 21. oktober, er du invitert til en eksklusiv visning av utstillingen, der også kunstneren er til stede.

Det blir litt i glasset – og litt å bite i.

Vi er avhengig av å vite hvor mange og hvem som kommer, vennligst fyll ut skjemaet lenger nede på siden.

På grunn av begrenset plass og smittevernstiltak er invitasjonen personlig.

Vi ber om tilbakemelding innen søndag 18. oktober på hvem som kommer – eller før.

Altså: Onsdag 21. oktober klokken 19 i Alexander Kiellands gate 2.

Vi legger til rette for smitteverntiltak – husk énmetersregelen!

Vel møtt!

Foto: Nina Djerff

Kurator Åse Kamilla S. Aslaksen omtaler Magne Furholmen slik:

Furuholmen (f. 1962) er aktør på en rekke kulturelle arenaer, med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Han debuterte som billedkunstner i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i bl.a. Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing.

Som kunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker og i de senere år som skulptør.

Furuholmen har åpnet opp for et nyansert spill dominert av en vital palett. Som betrakter kan du bli truffet umiddelbart av fargeflatene og la deg bli forført. Fargekomposisjonene og flere av bokstavenes oppløste former skaper et abstrakt univers, men kunstneren har lagt ved noen holdepunkter gjennom gjenkjennelige bokstavformer som inviterer til oppdagelsen av ord i poetiske linjer og absurde utsagn.

De fire nye tresnittene henter sine titler fra den grensesprengende novellen «Tlön, Uqbar, Orbis, Tertius», skrevet av den argentinske forfatteren Jorge Luis Borges (1899-1986) i 1940. Bokens handling er lagt til en imaginær verden der den dominerende trosretning er en subjektiv idealisme, og språket er helt uten substantiver – en sosial og litterær finurlighet som tydeligvis har appellert til Furuholmens måte å nærme seg både verden og språket på.

Gjennom sitt kunstnerskap har Furuholmen jevnlig eksperimentert med ulike teknikker både innenfor grafikk og skulptur. Utforskningen av materialets egenskaper er tydelig tilstede blant annet i flere av arbeidene.

Her er noen av verkene som stilles ut (klikk for større bilde).