Bjergsted Hotell

Stavanger kommune gjennomførte i 2014 en konkurranse for utvikling av den regulerte hotelltomten i Bjergsted. Konkurransen la til grunn at hotellet skulle være en attraksjon, og bygge opp under Bjergsted-visjonen om et kraftsentrum for musikk og kunst.

Som en del av konkurransen er også Sandvigå 11, et tidligere lagerbygg som tilhørte Chr. Bjelland & Co – en gang en av landets største industribedrifter og blant Stavangers største arbeidsplasser. Bygget må på grunn av tilstanden tas ned, men skal gjenoppbygges som en replika.

Strawberry Properties (Nordic Choice Hotels) og Base Property fikk tilslag på hotellkonseptet «Livsstilhotellet ved sjøen – cultures come together at one melting pot». Det ble signert en opsjonsavtale for kjøp av hotelltomten i 2015. Prosjektet ble utsatt i påvente av vedtak av ny kommunedelplan for sentrum (sentrumsplanen) som området er en del av. Etter at sentrumsplanen ble vedtatt, ble arbeidet med hotelltomten gjenopptatt.

I september 2020 ble det danske arkitektkontoret Lundgaard & Tranberg kåret til vinner av arkitektkonkurransen om utvikling av havneområdet i Bjergsted som omfatter ny kai, hotell og kontorer.

Kontaktperson: Prosjektleder Randi Sunde, e-post rs@baseproperty.no, telefon 936 56 895.

Nøkkeldata

Sted:

Bjergsted, Stavanger

Byggtype:

Hotell, kontor og næring

Størrelse:

13.000 m²

Arkitekt:

Uavklart

Prosjektpartner:

Strawberry

Antall rom:

250

Hotellkjede:

Nordic Choice

Status:

Mulighetsstudie