Matmagasinet har tredoblet omsetningen

Matmagasinet omsatte i mai og juni like mye som de tidligere gjorde på et halvt år.

Daglig leder Else Rødland er strålende fornøyd med flyttingen av Matmagasinet fra Eiganesveien til Hermetikken. Det er travle dager og antall ansatte er i likhet med omsetningen tredoblet siden åpningen 9. mai.

– Vi var rundt 10 ansatte der nede, nå er vi cirka 30 personer med stort og smått, sier Rødland.

Større ansvar
Hun legger ikke skjul på at hun var spent. Nye lokaler, litt lengre avstand fra sentrum – og større ansvar på henne selv.

– Før var vi to som drev, men min søster Ruth har valgt å tre av som kjøkkensjef. Vi eier det fortsatt sammen, men nå er det Mette Kristine Haugvaldstad som er sjef på kjøkkenet, sier hun.

Og nå skal det ansettes enda flere kokker, etterspørselen bare øker. For Matmagasinet har vært på manges lepper etter åpningen. Det er blitt utrolig populært, både som lunsj- og møtested på dagtid og restaurant om kvelden.

– Det er særlig det siste som er den store endringen. Når ettermiddagen kommer og kvelden siger på dekker vi opp og tilbyr en fullverdig restaurantmeny. Hvis det er fint vær koker det både inne og ute. Med det fine været sist onsdag slo vi til og med omsetningsrekorden fra 17. mai, sier hun.

Bortsett fra søndag og mandag holder Matmagasinet åpent til klokken 23.

Flere menn
Matmagasinet er blitt en bydelskafé for hele byen, og litt sånn sted der folk går for å se og bli sett.

– Men det er et sted der alle kategorier mennesker møtes. Det mest merkbare er at det er flere menn som går her nå, tidligere var overvekten damer ganske stor, sier hun.

Matmagasinet holdt stengt i juli da de var i Eiganesveien. Det er det ikke snakk om i år.

– Nei, her blir det åpent i hele sommer, men klart vi merker at folk er på ferie. Derfor kan det bli greit med en måned litt roligere enn den hektiske åpningsperioden vi har vært gjennom, sier Rødland.