Ordføreren tok det første spadetaket – byggingen av Ovalen er i gang

Med stødig hånd og bevegelser som en proff manøvrerte ordfører Stanley Wirak grabben på gravemaskinen som om han aldri har gjort noe annet. Klokken 12.30 i dag gikk det offisielle startskuddet for byggingen av Ovalen i Havneparken Sandnes.

Dermed er byggingen av et av de største eiendomsprosjektene i Sandnes noensinne i gang. 55 leiligheter på til sammen 6900 kvadratmeter og næring/kontor på cirka 4000 kvadratmeter skal på plass, på tomten skrått overfor det nye rådhuset – like i kanten av havnebassenget.

Ordfører Stanley Wirak har kjørt gravemaskin før!

– Dette blir et virkelig flott område. Det har gått noen år siden vi begynte reguleringen, og vi har vært gjennom noen år med ikke fullt så gode tider. Nå skjer det noe stort her nede, sier ordfører Wirak.

Ferdig i begynnelsen av 2020
I bakgrunnen er det nye rådhuset i ferd med å reise seg, det skal etter planen tas i bruk i desember neste år. Ett år og noen måneder senere senere skal Ovalen etter planen stå ferdig. Hovedentreprenør er Skanska, som har tegnet kontrakt verdt rundt 330 millioner kroner. Det betyr mye arbeid og mange sysselsatte i en tid som har vært vanskelig for hele byggebransjen.

– Nå er vi i gang med grunnarbeidene. Byggegropen skal sikres mot vanninntrenging, og så begynner pelingen, sier prosjektleder i Base Property, Odd-Are Njå.

Sammen med utbyggingspartner Ivar Isdal i Ineo Eiendom var han raskt fremme og gratulerte ordføreren med gravejobben.

– Imponerende! sier Isdal.

43 av 55 solgt
De to melder om et eventyrlig salg så langt. 43 av 55 leiligheter har fått eiere, de siste blir nesten helt sikkert solgt før ferdigstillelse.

Til stede på dagens byggestart var også representanter for politikk og administrasjon, samt ledelsen i Sandnes Tomteselskap.

  • For nærmere informasjon om prosjektet, og hvilke leiligheter som fortsatt ikke er solgt, se hjemmesiden til Ovalen.