Ovalen er tegnet for rundt 300 millioner kroner

Leilighetsprosjektet ved den nye rådhusplassen i Sandnes har hatt en solid og jevn utvikling. I løpet av fire måneder er nå 40 av 55 leiligheter solgt, flere av dem gjennom en ellers rolig sommer.

Med utgangspunkt i et krevende marked, spesielt etter påske, har Ovalen gått omvendt av mange andre prosjekter, salgstempoet har vært rekordstort.

I sterk konkurranse og høyt priset (grunnet egenskaper og kvaliteter), har prosjektet trolig vært det boligprosjektet på Vestlandet med best statistikk, til tross for en nokså marginal målgruppe (store leiligheter).

Viktig kontrakt for Skanska
Nylig ble det signert kontrakt med totalentreprenør Skanska på 330 millioner kroner.

– Dette er en enormt viktig jobb for oss og bidrar til at vi er sikret virksomheten videre de neste to årene. Vi ser heldigvis tegn til bedring, men det er fortsatt et tøft marked der ute, sier Olav Orthe, distriktssjef i Skanska, til Aftenbladet (abo).

– Fantastisk
Utviklingen av Ovalen er et samarbeid mellom Base Property og Ineo Eiendom.

– Jeg kan bare bruke ett ord om salget av dette prosjektet. Det har vært fantastisk. Jeg har ikke hørt om noen prosjekter som har solgt så bra siden oljenedturen i 2014, sier Johnny Galta i Ineo eiendom til Aftenbladet.

Større og færre leiligheter
Prosjektansvarlig Odd-Are Njå i Base Property sier til avisen at prosessen har gått fortere enn han trodde.

– Jeg tror hovedårsaken er at vi brukte mye tid på å kartlegge hva markedet ønsket. Først var planen å bygge 75 leiligheter, men så laget vi større og færre enheter. Det viste seg å bli en suksess, sier han.

For opplysninger om ledige leiligheter, ta kontakt med Olav Kristensen i EiendomsMegler 1.

Prosjektets hjemmeside: www.ovalen-sandnes.no.

Arkitekt for prosjektet er Link Arkitektur.