Sandnes i utvikling

Sandnes, byen i Norge med størst befolkningsvekst, har stort utviklingspotensiale i årene fremover. Det er nettopp den høye befolkningsveksten som gir byen et fortrinn og gjør det attraktivt å drive næring.

Havneparken i Sandnes skal transformeres til en urban, attraktiv og moderne del av sentrum. Totalt 153 00 kvadratmeter landareal frigjøres til byutviklingen.

Base Property AS og Ineo Eiendom tar del i denne transformasjonen og har store planer for sine to kvartaler, med utvikling av topp moderne konferansehotell, et kontorbygg og 45 eksklusive leiligheter rett ved sjøkanten.

Næringseiendom (Nr. 12, desember 2014) skriver at Sandnes er en by som er «up and coming», som har transformert seg fra å være en industriby til å bli en by med større andel næring, service og kontor. Lave leiepriser i Sandnes sammenlignet med Forus og Stavanger, gjør det attraktivt for ulike leietakere å etablere seg i byen.

Det er planlagt investeringer for fire milliarder bare i Havneparket i Sandnes, som er regulert med 150 000 kvadratmeter bruksareal fordelt på et området på 56 000 kvadratmeter. Havneparken vil blant annet være preget av promenade, brygger, torg, badestrand og små parker.

Les mer på NE nyheter og i den siste utgaven av Næringseiendom.

(Bilde: NE nyheter, Mandag 15. Desember 2014)