Sentrallageret overlevert til Bane NOR

Bane NOR har nå overtatt sentrallageret Base Property og Tenold Gruppen har oppført på Gardermoen.

På bildet takker innkjøpssjef Terje Rindhølen i Bane NOR prosjekteleder Andreas Poulsson i Base Property for jobben som er gjort.  Bjørnar Fuglerud som står i midten har vært prosjektleder for Bane NOR, han sier bygget er skreddersydd for behovet og godt tilpasset driftsmodellen med blant annet prosjektlagring for leverandører.

– Dette er en stor forbedring i forhold til tidligere fasiliteter, og gir Bane NOR et grunnlag for effektiv drift. Her kan vi også samle flere funksjoner og mindre lager fra andre lokasjoner, sier Fuglerud som til daglig er lagersjef for det nye Sentrallageret.

– Ryddig prosjekt
Han sier oppfølgingen av byggeprosjektet fra byggherre har vært profesjonell.

– Dette har vært et av de mest ryddige prosjektene vi har vært med på, sier han.

Bane NORs sentrallager på Grorud er for lite, og det var et stort behov for mer plass både ute og inne. Det nye lageret er på 5300 kvadratmeter, samt et utvendig lagerområde på rundt 5000 kvadratmeter. Bane NOR har ansvaret for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Pareto er kjøper
Sentrallageret er leid ut til Bane NOR på en 15 års avtale. Samtidig overtar Pareto Eiendomsfellesskap II (PEF II) eiendommen for cirka 95 millioner kroner 9. mai.

Alle foto: Daniel Hansen

PEF II forvaltes av Pareto Alternative Investments AS og er et ubelånt eiendomsfond rettet mot norske institusjonelle investorer.

Prosjektleder Andreas Poulsson sier både Base Property og Tenold Gruppen er veldig stolte av å ferdigstille dette prosjektet for Bane NOR.

– De er en solid leietaker og en fjær i hatten for oss. Prosjektet har blitt akkurat som planlagt, og med en ekstra dimensjon i forhold til arkitekturen fra EderBiesel arkitekter. Vi har hatt et godt og tett samarbeid med Bane NOR underveis i prosessen, sier han.

Skreddersydd
Base Property og Tenold Gruppen i Lørenskog har vært byggherre frem til utleie og overtakelse. Bygget og eiendommen, som er på henholdsvis 5300 og 12.000 kvadratmeter, er skreddersydd til leietakers bruk.

Prosjektet er første byggetrinn i et større utbyggingsprosjekt som Base Property og Tenold Gruppen driver i samarbeid ved vestre rullebane på Gardermoen, i Nannestad kommune.

Hovedentreprenør for prosjektet har vært Ø. M. Fjeld.