Stabile boligpriser i Stavanger

Stavanger faller 0,2 prosent i september, men har en økning på 0,8 prosent det siste året.

Den siste boligprisstatistikken fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene på landsbasis falt 1,6 prosent i september. Det er det største fallet i september siden 2008, da Lehman Brothers gikk konkurs og finanskrisen var et faktum.

Årsveksten på landsbasis er 1,5 prosent. Det vil si at boligprisene nå er 1,5 prosent høyere enn i september 2016.

– Styrken i prisfallet er sterkere
Det ventes at prisoppgangen så langt i år vil være borte i løpet oktober/november og at 2017 ender med et fall i boligprisene over året.

– Styrken i prisfallet er sterkere enn vanlig, og sterkere enn det forrige prisfallet i Norge høsten 2013. Utviklingen var svak over det meste av landet, sa Eiendom Norge-direktør Christian Vammervold Dreyer på en presentasjon som ble overført på Hegnar.no.

Bergen var dårligst med et fall på 1,6 prosent, mens Trondheim og Tromsø fulgte nærmest på minus hhv. 1,1 og 0,9 prosent i september.

I Oslo falt prisene 1,0 prosent, og boligprisene i Oslo har da falt 3,0 prosent så langt i år og 8,4 prosent siden toppen i april i år.

Bak Stavanger med 0,2 prosent kom Kristiansand med 0,3.

Blant byene for øvrig viste Moss den sterkeste utviklingen med 1,3 prosent prisoppgang i september.

– Retningen positiv i Stavanger
Dreyer trekker frem Stavanger som en av Norges beste byer de siste 12 månedene, med en prisvekst på 0,8 prosent.

– Men tilbudssiden øker der også, så vi er spente på utviklingen fremover. Indikasjonen er likevel at retningen er mer positiv der enn i de store byene for øvrig, sa han på presentasjonen.