Startskudd for arkitektkonkurranse i Paradis

Det er invitert fire kontorer til arkitektkonkurransen for utbyggingen i Paradis.

Det var i november det ble kjent at Bane NOR Eiendom, FP Eiendom og Base Property går sammen om å bygge ut Paradis Midt og Nord. Startskuddet for konkurransen gikk mandag 7. januar der de fire kontorene var til stede på et oppstartsmøte i Hermetikken i Stavanger, i lokalene til Base Property. Det var også befaring på utbyggingsområdet.

De fire er:

Schmidt Hammer Lassen Architects. «Fra kontorene i København, Aarhus og Shanghai tilbyr vi profesjonelle arkitektoniske løsninger rundt om i verden, og vi har en fremtredende liste over resultater som designere av internasjonal arkitektur av høy kvalitet. Vi er dypt forankret i den nordiske arkitekturtradisjonen som er basert på demokrati, velferd, estetikk, lys, bærekraft og samfunnsansvar.»

Ghilardi+Hellsten Arkitekter  i team med EM2N, Oslo. «Kontoret er engasjert i arkitektur, landskap og urbanisme som en felles disiplin. Vi arbeider med prosjekter i alle skalaer og grader av kompleksitet, der ambisjonen er å utvikle operative og intelligente design, som er spesifikke for hver oppgave og i større sammenheng, enten det er økonomisk, sosialt og/eller politisk.

Gert Wingårdh, Gøteborg. «Wingårdhs har tre kontorer i Sverige med over 200 ansatte. For oss er arkitektur kunst. Vi kan overraske våre kunder med kvaliteter de ikke visste at de ønsket.»

A-Lab, Oslo: «A-lab er et internasjonalt orientert arkitektkontor, lokalisert i Oslo. Vi har som mål å påvirke stedsutvikling gjennom innovativ og bærekraftig arkitektur, samt å tilføre hvert eneste prosjekt sterk egenart og identitet.»

– Disse kontorene innehar både den faglige kompetansen, erfaringen og størrelsen til å håndtere prosjekter med sånne volumer, sier regiondirektør Nicolay Schreuder i Bane NOR Eiendom.

I forbindelse med arkitektkonkurransen er det også igangsatt en medvirkningsprosess som skal involvere naboer, skoler, idrettslag og organisasjoner i nærområdet.

Prosjektleder Andreas Poulsson i Base Property sier det vil bli invitert til workshop 23. januar for å komme med innspill direkte til arkitektkontorene.

– Vi har tro på at en slik prosess vil tilføre prosjektet ytterligere kvaliteter og bidra til å tilpasse prosjektet omgivelsene, sier han.

Juryen i arkitektkonkurransen består av:

  • Alexandria Algard, Alexandria Algard Architects.
  • Adnan Harambasic, Saaha.
  • Torstein Storækre, FP Eiendom.
  • Nicolay Schreuder, Bane NOR Eiendom.
  • Alfred Ydstebø, Base Property.

Fristen for innlevering i arkitektkonkurransen er 5. mars.