Yoga, seminarer og markeringer i Festsalen

Når koronasituasjonen igjen tillater det, står Festsalen i Hermetikkfagskolen «Alexander» og venter på besøk.

Den staselige salen oppe i femte etasje ble offisielt gjenåpnet av kommunalråd Dag Mossige 27. oktober i fjor, nesten 70 år etter at kong Haakon VII gjorde det for første gang i 1952.

Det har siden vært arrangert kunstutstilling med Magne Furuholmen, ulike seminarer og salen har også vært utleid til brylluper og jubileumssammenkomster. Også dette hele tiden med begrensninger.

– Dessverre står den tom nå, som et slags symbol på tiden vi er inne i. Men så snart smittesituasjonen tillater det åpner vi dørene. Det er flotte omgivelser, både inne og ute, å ha arrangementer i, sier Siri Ommedal, leder for Base Community.

Siri Ommedal.

I desember inviterte hun yogalærer Siri Tuseth for å se på lokalene. Hun driver til daglig Satya Yoga i Stavanger og Sandnes og har undervist i faget i mange år.

– Jeg brenner for å gi alle som vil muligheten til å merke yogaens gode virkning på kropp, pust og hode. Klassene mine har alltid varierte sekvenser av både fysiske øvelser, pusteteknikker og avspenning, sier Tuseth.

I timene hennes vil du lære mer om kroppen din, men også merke den mentale effekten av en god yogatime – ro, styrke og energi som blir til en kropp i balanse.

Thuseth var i festsalen for mange år siden og underviste en workshop for dansere, og har siden den gangen tenkt at rommet er som skapt for yogaundervisning.

– Høytidsstemt med vakkert gulv og stor takhøyde, og ikke minst naturlig dagslys som strømmer inn de store vinduene, drømmelokasjon, sier hun.

Nå som våren skal komme med lys, håp og nystemt motivasjon kan ikke timingen være bedre for oppstart av yogaklasser i festsalen.

– Bortsett fra koronaen, da. Nå får vi bare håpe situasjonen bedrer seg, da er iallfall jeg klar sier Tuseth.

Det er også Siri Ommedal. For å avtale arrangement i Festsalen kan hun kontaktes på telefon 917 48 077, eller e-post si@baseproperty.no.